Juuuul!!

Startade veckan med att Skypea med bästa Amanda! Så roigt att få prata med henne igen! Tycker egentligen att jag har för lite tid att prata med Sverige. Men det är så mycket roligt som händer här och jag måste fokusera på att vara här nu så till alla er jag inte Skypeat med så mycket, vi kan gärna försöka hitta en tid men annars får vi ses och ta ikapp allt när jag kommer hem!! <3
 
Jag och Sydney åkte runt och uträttade lite ärenden och sen åkte vi till Grandma där auntie Helen var, så då fick jag träffa henne för första gången. Hon var jätte söt och det var roligt att se de bägge tanterna skratta så att de vek sig dubbelt. Sen hade jag cheerpractice som egntligen skulle vara en lätt träning där vi bara körde igenom numret några gånger men några tjejer hade en dålig dag och gjorde inte all sin tumbling så vår coach blev sur och straffade oss med årets värsta conditioning.
 
Tisdag. Tror jag bara var hemma och slog in julklappar.
 
Onsdag var juafton då hjälpte jag och Sydney till att städa huset och sen åkte vi och köpte bubble tea och lämnade våra julklappar till Abbey och Madison. Utav mig fick dem det här. Det fick även Ula. 
Det ska föreställa en julgran med färgglada kulor och sen paket under granan. i de paketen är det mini parfymer.
 
 
Sen gjorde vi oss iordning och kl6 fylldes huset av gäster så då åt vi och gjorde första rundan av julklappsbyten. De hade förra året dragit ett namn och så köpte de bara en present till den personen och sen fick Kim bara lägga till mig i det hela när jag kom hit. Jag fick i alla fall ett halsband som är en ram med ett hängandes hjärta i. Ramen är inte fyrkantig utan föreställer Oregon och förklaringen var att jag nu har människor i Oregon som älskar mig. Tyckte jag var jättefint gjort!
 
 
kl 11 på kvällen lämnade vi huset för att åka till kyrkan och gå på midnattsmässa. Det är vanligtvis massa folk som kommer så vi ville vara säkra på att vi fick sitta ner, men jag tror att det var färre i år för såg ut som att alla kunde sitta. Själva mässan var väldigt lik alla de gudstjänster som jag gick på innan jag konfirmerade mig bara att jag inte kunde några sånger eller psalmer..
 
Torsdagen: Juldagen! 
Jag hade sovit inne hos Sydney för att vi skulle vakna upp tillsammans på juldagensmorgon. Vi hade klockan ställt så vi kom väll upp strax innan åtta och då väkte vi Pam och Dave och klockan åtta satt vi framför spisen för att öppna klapparna i strumporna. Det hade alltid hängt 3 strumpor där, en som det stod Pam på, en med Dave och en med Sydney men nu hänge Pam och Daves på samma krok och i mitten hängde det en ny som det stod ELIN på! Så den hade Grandma stickat till mig!! Så söt är hon och jag är verkligen så glad öven min värdfamilj för de har verkligen fått mig att känna mig som en i familjen!!!Efter de klapparna förflyttade vi oss in till rummet med granen och så öppnade vi alla dom klapparna!
 
 
Sen gjorde vi oss iordning och åkte till Grandma så att vi var där vid 11. Då var det dags igen för ytterligare klappar. Massa massa klappar fick vi allihopa. Efter det lagade vi mat (typ samma som till Thanksgiving med kalkon och potatismos) och så kom Larry och Janet. Efter maten var det åter igen dags för klappar. Vi hade en till såndär dra ett namn och köp en klapp till den personen. Men jag fick även ett extra paket från Larry och ett från Janet för ingen av de hade mitt namn och de ville att jag skulle ha något från dem att ta med hem.
 
Resten av dagen puzzlade vi och kollade på film. Puzzlet var ett 3d puzzel och alldeles för svårt för oss så vi gav så småning om upp en efter en. Vi kom inte ens halvvägs. 
 
This has been a wonderful Christmas! Once again, I love my hostfamily and I'm so grateful that they chose me for this year. So far, my year couldn't been any better and I will cherish this memory of my first American Christmas forever. 
Ville skriva det i engelska så att även min värdfamilj skulle kunna förstå det.
 
Allt jag fick! Galet mycket ju..  

Tiden innan jul

Söndagen efter Sydneys födelsedagskalas hade Pam och Dave planerat en överraskning till henne som inte jag visste vad det var heller. Så vi satte oss i bilen redan på morgonen och åkte iväg. Efter en stund hade både jag och Sydney klurat ut att vi var påväg till flygplatsen. Jag trodde att vi skulle skicka iväg henne till okänd destination som ett test för att se om hon kan klara sig själv nu när hur är vuxen (skämtosido!). Sydney var jättenervös och kunde inte komma på vem vi skulle möta!
 
En sak måste jag berätta först innan jag säger vilka det var. Sydney är adopterad från födseln. Det var en öppen adoption så hon har träffat hennes biologiska mamma en gång när hon vad 7 år och sen har hon typ fått födelsedagskort från henne varjde år. Men för två år sedan fick hon ett till barn, en son och nu när hon var äldre och gift så behöll hon honom. Förra året fick inte Sydney ett födelsedagskort så då började hon tänka att hennes biologiska mamma kanske inte ville vara i Sydneys liv längre i och med att hon har ett annat barn nu.
 
Kan ni gissa att det var "Birthmom Julie" och hennes son Tanner som kom! Det blev gråtkalas på flygplatsen och även jag fick tårar i ögonen för den stunden var så himla mäktig att få vara med om. 
 
Så vi åkte typ och åt med dem och så kom de med hit och bara umgicks. 
 
Måndagen hade jag och Sydney skola (hon ville skippa men hon hade ett prov och sen öven kören som hon inte kunde missa för de hade konsert dagen efter) och sen hade jag träning. På källen åkte vi till något som heter Peacock Lane. Det är en gata som är känd för att sätta upp massa fina julbelysningar utomhus. Fast jag tyckte inte att de var så häpnandsväckande för alla pyntar typ sina hus så mycket här (om inte mer). 
 
Detta var vad Pam lagade till middag! Inspererad frn sverige!
 
 
Tisdagen skippade Sydnet skolan och att hon hade en fantasktisk dag med Julie och Tanner va vad jag fick höra sen. Jag gick till skolan och sen kom jag hem och umgicks lite innan jag åkte på tumbling och sen direkt därifrån tilbaka till skolan för att se körkonserten som var HELT FANTASTISK! De gjorde alla låtar från filmen Les Miserables, om ni inte sett den..GÖR DET!
 
Onsdagen var det igen bara jag som gick till skolan. Sydney följde med Julie och Tanner till flygplatsen för att säga hejdå. 
 
Torsdag: Skola och när jag kom hem gjorde jag mig en riktig svensk julfika!
 
 
Fredag: sista dagen innan jullov!!
 
Lördagen: åkte och shoppade med Ally, köpte lite smink och julklapp till Sydney. 
 
 
Söndagen: Satt jag och Sydney barnvakt för en jättesöt liten fyraåring
 
 
Madison visar att om man bara lyfter lite i huden mellan ögonbrynen så kan man lura även läraren som man hatar, att man bryr sig, när han berättar att hans katt har dött. 
 

provade dockskor och fick hästfötter!
 
Fick låna sydnes diabetes grej för att testa mitt blodsocker! Man ska vara mellan 80 och 100 tror jag så jag låg helt perfekt
 
glömde ju även visa bilden som jag skrev ut i skolan.
 
 

Charity Spirit Week

Måndag. Skola och cheer! 
 
Tisdag. under lunchen i skolan kunde man betala $1 för att få lägga ner en ingridients i en mixer och efter ca 15 pers mixade dom ihop det till en smoothie som en lärare fick dricka! Jätte kul och äckligt att se men han klarade sig utan att spy i alla fall! pengarna gick till välgörenhet. Den här dagen tog även jag med 8 burkar kycklingsoppa som jag donerade för insamlingstävlingen som pågår just nu. 
Sen hade jag tumbling på kvällen.
 
Onsdag. Skola och sen cheer.
 
Torsdag. Skola och sen extra tumbling klass där jag nästan fick min roundoff back handspring. 
 
Fredag. Skola, under lunchen auktionerade de ut mat igen! Under photograferingen fick vi skirva ut en bild om vi ville så då skrev jag ut denhär biden! Jag har inte tagit bilden på ögat då det är mitt öga men jag tog bilden på blomman i pupillen och så photoshopade jag ihop bilderna, fixade till dem lite och gjorde ögat svart vitt! Denna bilden blev utvald till en av projektets bästa så jag är jätte nöjd med den!!
 
Efter skolan var det bara till att åka hem och städa för sydney skulle ha birthday sleepover så kl 4 kom Tylor, Madison och Abbey hit. vi hade jätte kul, spelade brädspel och åt pizza innan vi åkte till skolan för Apollos Unplugged.
 
När vi kom hem igen spelade vi just dance wii och sen lite andra saker innan vi kollade på en film och somnade.
 
Lördag åkte tjejerna hem ganska tidigt för kl 2 skulle vi ha släktkalas. Då blev huset full av massa familjemedlemar! Vi åt plockmat och sen tårta och så öppnade Sydney presenter.
En utav hennes presenter!
 
 Skrev detta lördag kväll den 13:e men tydligen sparades det till utkast!