Nu händer det grejor..

Hejsan!!
I fredags var jag i strömstad för att säga farväl till Matilda! (jag har nu länkat hennes blogg tillsammans med tusen andra från en facebook-grupp men för att alla som vill lättare ska kunna hitta Matilda så står hon längst upp med en "1" framför) Det blev en jättemysig kväll och inga tårar alls, hon skulle ju stanna några dagar till i Sverige innan hon åkte så kändes fortfarande inte så på riktigt. MEN i morse var det dags för Mattan att gå på planet, äntligen! Nu ska hon till NYC i några dagar innan hon åker mot värdfamiljen. 
SÅ Jag vill bara hälsa alla lyckohälsnigar till henne just idag och hoppas att jag snart hör från henne när hon i alla fall har kommit fram till värdfamiljen!
 
Själv sitter jag på golvet i mitt rum (och har gjort det mesta delan av dagen..) och håller på att skriva av massa text till boken som jag och matilda har skrivit om Sverige och ska ge till våra familjer. 
 
Jag har på riktigt redan börjat packa.. Om ni själva ska åka så behöver ni inte få panik för jag är helt medveten om att jag är ute i väldigt god tid! Men efter att ha börjat rensa på rummet har jag hittat saker som ska med men som jag till 100% inte kommer att använda innan jag åker så då har jag samlat dem i en påse i ett hörn..hehe
 
Jag har SKYPEAT med värdfamiljen! ÅÅÅHH de var så UNDERBARA! blev knappt stelt alls för fan va de pratade på, jag sa knappt något alls (Det känns dock lite småstelt nu efterråt men de gav mig knappt tid.. varje gång de ställde en fråga så fortsatte de prata så länge att det sen nästan blev konstigt att svara på frågan..? låter säkert Cp men min familj som var med förstår mig, haha!).
 
I alla fall så är det idag 17 dagar kvart tills jag åker, det är ju ingenting!! 
 
Ni får få en liten bild på dagen lilla mellanmål också, för det såg väldigt amerikanskt ut tyckte jag! 
 
 
 

Förändring

Halojj!
Ja som rubriken lyder så har det skett en del förändringar här, både på bloggen och lite större saker som har med själva året att göra. 
På bloggen har jag bytt tema och det har jag hållt på med i några dagar nu för hej va krångligt jag gjorde det! Först började det med att det inte fanns något fint tema som jag ville ha så då skulle jag börja gå in och greja med koderna och hela den skiten. Kan ju bara tillägga också att jag aldrig i mitt liv tidigare grejat med koder alls, så det blev ju spännande. Jag är faktiskt stolt dock då jag lyckades ändra på både det ena och det andra! men jag blev ändå inte nöjd så då sket jag i det och tog ett annat tema och gjorde en ny header (som för övringt blev jätte rutig på bloggen, jag tänkte först ha den mindre men då kommer den uppe i hörnet så får se hur jag gör för att lösadet problemet..) och ändrade lite färger och sånt så nu börjar det likna något men är egentligen inte helt nöjd ännu i alla fall, hehe!
 
De förändringarna som gäller för året är att jag inte längre kommer åka till förberedelselägret i NYC och där av också har fått ett nytt avresedatum. Föut var det den 14:e men nu är det den 15:e, STOR skiillnad! hehe :)
 
Men annars så börjar det dra ihop sig, bara 25 dagar kvart nu.
 
 
Igår var jag på Ullared och köpte lite småkraffs som jag behövde inför året och en jumbo resväska.
 
På fredag åker jag ner till Strömstad för att säga hejdå till Matilda som startat sitt år ett par veckor tidigare än mig! :D
 
 

Visum

Igår (2/7) kl 8:30 hade jag tid på amerikanska ambassaden och tänkte därför berätta lite om själva visumansökan. Kan börja med att säga att det var SÅ Mycket svårare och mer komplicerat än vad jag hade räknat med. För det första var det så sjukt många frågor som man behövde besvara och det var så dumma frågor att man blev rädd att man försått fel. Det kunde vara frågor som om jag hade hållt på med att skära ut njurar på folk för att sedan sälja dem och om jag planerade att arbeta för terrorister osv. Men som tur var så har jag en så himla bra mamma som satte sig (blev sittandes i ca 4 dagar) och gjorde allt dethär åt mig då jag hade fullt upp med heldags repetitioner i Göteborg (dock satt jag med henne första dagen).
Ni får hemskt gärna höra av er om ni vill veta mer om allt som man behövde göra! tänker inte skriva mer här för finns nog folk som inte är så intresserade, hehe. 
 
När allt äntligen var klart bokade vi tid på ambassaden. Vi ville ha en tid så fort som möjligt för att få det överstökat och det slutade med att vi bokade tid morgonen efter ett upprädande jag var med på kvällen innan så vi kom hem strax innan 12 tisdag kväll och kl 3 på morgonen satte vi oss i bilen för att köra de dryga 4 timmarna till Stockholm.
 
Väl där ställde jag mig i kön strax efter åtta och tjugo i tio var jag inne i väntrummet och var väll ute igen innan 10. Det jag fick göra var först att genomgå en kontroll som för min det gick väldigt smidigt då allt jag hade med var pass och några dokument. Sen fick jag ta en nummerlapp och sitta ner i ett väntrum som ja hade trott skulle likna en banks väntrum men var mer vårdcentralstuk på det, fast med en vakt. När det blev min tur fick jag lämna in pass och papprena och sen sitta ner igen. Några minuter senare ropades mitt namn upp och jag gick fram till en ny lucka. Allt han sa var typ godmorgon, grattis till den här möjligheten, vart ska du åka?, åh Portand! gillar du regn? och jag kommer att skicka ditt pass inom en vecka. Så ni förstår ju själva att det både gick fort och var väldigt lite till "intervju". 
Skönt att dett är över i alla fall!