Förberedelser

4:e december var jag på ett julmingel på STShuvudkontor i Göteborg. Det var jätte mysig då vi började med mingel av andra utbytesstdenter som skulle åka 2014/2015 och då fick vi lite julmust, pepparkakor och glögg. Sen passade dem även på att ge ut information så vi fick se en power point och lyssna på ledare och tidiagre utbyteselever. Denna kvällen var så himla bra för detta var typ första gången som mina föräldrar fick en klar bild av vad vi hade gett oss in på. Jag fick även en lite julklapp, det sitter ju aldrig fel! det var en liten hållare till passet och flygbiljetten mm. 
 
Någon fredag under sena vintern/tidiga våren så åkte jag med min vän Matilda (som också ska vara utbytesstudent i USA till hösten fast hon åker med Explorius. Hennes blogg finner ni HÄR!), ner till Göteborg för att träffa lite andra tjejor som även dem skulle iväg. Vi tog en fika och tjatade ganska länge om alla förväntningar och så vidare. Jätte trevligt blev det och det var så skönt att slippa känna typ skuld när jag pratar om USA. Varje gång som jag pratar om det med mina vänner som inte ska åka så känns det faktiskt lite småtaskigt för det är ju något som de aldrig kommer att få uppleva själva. 
 
Helgen 16:e - 18:e maj var jag på STS-förberedelseläger. Det var i Åh så var inte jättelång hemmifrån med tanke på att detta var för STS-elever i från hela Sverige. Jag var skitnervös innan då jag inte kände någon som skulle komma förutom en tjej som jag träffat på fikat i Göteborg. Men jag satt brevid en tjej på bussen dit som jag pratade lite med och när jag kom fram träffade jag Alva (från gbg fikan) och sen gick tiden och rätt var det var hade vi blivit ett gäng som fortfarande har kontakten på fb i en grupp som vi skapade efter helgen. Lägret var självklart intressant och givande men jag var kanske påläst innan så mycket av information var repetition. Men det var i alla fall väldigt roligt tack vara roliga människor och roliga aktiviteter. En sak som vi gjorde som jag fullkomligt älskade var att skriva brev till oss sjäva som kommer skickas till oss när vi kommit hem igen! Detta är något jag tycker att ALLA borde göra!! hur kul kommer det inte vara att läsa efter året??! :O
Helgen avslutades med ett stort avresemöte för både oss och föräldrarna då det blev ytterligare repetition för oss men kändes bara att mamma och pappa också fick reda på allt så att vi kunde/kan hjälpas åt att komma ihåg det osv. 
 
Bild från lägret! jag står i T:et, i ljusa jeans som nr 2 från höger
 

Kommentera här: