Visum

Igår (2/7) kl 8:30 hade jag tid på amerikanska ambassaden och tänkte därför berätta lite om själva visumansökan. Kan börja med att säga att det var SÅ Mycket svårare och mer komplicerat än vad jag hade räknat med. För det första var det så sjukt många frågor som man behövde besvara och det var så dumma frågor att man blev rädd att man försått fel. Det kunde vara frågor som om jag hade hållt på med att skära ut njurar på folk för att sedan sälja dem och om jag planerade att arbeta för terrorister osv. Men som tur var så har jag en så himla bra mamma som satte sig (blev sittandes i ca 4 dagar) och gjorde allt dethär åt mig då jag hade fullt upp med heldags repetitioner i Göteborg (dock satt jag med henne första dagen).
Ni får hemskt gärna höra av er om ni vill veta mer om allt som man behövde göra! tänker inte skriva mer här för finns nog folk som inte är så intresserade, hehe. 
 
När allt äntligen var klart bokade vi tid på ambassaden. Vi ville ha en tid så fort som möjligt för att få det överstökat och det slutade med att vi bokade tid morgonen efter ett upprädande jag var med på kvällen innan så vi kom hem strax innan 12 tisdag kväll och kl 3 på morgonen satte vi oss i bilen för att köra de dryga 4 timmarna till Stockholm.
 
Väl där ställde jag mig i kön strax efter åtta och tjugo i tio var jag inne i väntrummet och var väll ute igen innan 10. Det jag fick göra var först att genomgå en kontroll som för min det gick väldigt smidigt då allt jag hade med var pass och några dokument. Sen fick jag ta en nummerlapp och sitta ner i ett väntrum som ja hade trott skulle likna en banks väntrum men var mer vårdcentralstuk på det, fast med en vakt. När det blev min tur fick jag lämna in pass och papprena och sen sitta ner igen. Några minuter senare ropades mitt namn upp och jag gick fram till en ny lucka. Allt han sa var typ godmorgon, grattis till den här möjligheten, vart ska du åka?, åh Portand! gillar du regn? och jag kommer att skicka ditt pass inom en vecka. Så ni förstår ju själva att det både gick fort och var väldigt lite till "intervju". 
Skönt att dett är över i alla fall! 
 
 
1 Ebba Lenntoft:

skriven

Hej!!

Jag var på ambassaden igår och jag tror faktiskt att vi pratade med samma man under "intervjun" hahaha! Han sa också typ "Good morning! So you are going to Michigan, do you like cold weather??"

Men allt blev godkänt iaf och jag dööööör så lättad jag är nu!! Antar du också är det ;)

Hoppas du får ett fantastiskt år! Kram!!

Svar: Haha jaha! men så kan det mycket väl vara för vad jag såg var det bara en manlig där, resten var kvinnor;) Ja herregud det känns verkligen som ett stenblock har lättat från axlarna! Nu är det bara lite småfix kvar innan det bär av, så spännande! Hoppas självklart att du också får ett fantastiskt år, kram! :D
Elin Malvina

Kommentera här: