Ansökningarna

Den 23:e Oktober blev jag tilldelad den amerikanska organisationen CCI och fick inloggnings uppgifter och tillgåg till materialet för mina riktiga ansökningar som min blivande värdfamilj skulle välja mig baserat på. Jag hade till 10:e december på mig och precis som med alla skolarbeten etc. skickade jag in allt sent på kvällen den 10:e. 
 
Det jag behövde göra var att gå på hälsoundersökning, ta lite sprutor och framför allt få fram pappren på de skrutor jag tog som bäbis, fylla i massa papper med "snabbfakta", skriva ett "dear family letter" (personligt brev till den blivnde värdfamiljen) och hitta massa bra och passande bilder. Sen behövde jag även ett "teacher recomendation" från både min engelska lärare och någon mer från grundämnena. Mina föräldrar var även tvugna att skriva ett brev om sig själva och mig till värdfamiljen. Men det var väll allt tror jag. Mitt råd är att sätta igång med en gång! det tog så mycket längre tid än vad man kan tro och då satte jag ändå igång ganska direkt efter att jag fick tillgång till allt. 
 
I slutet an Januari fick jag tillbaka lite notiser med kompleteringar som jag skickade in igen 3: februari. Sen gick det fort för mig att få en familj! Det finns fortfarande folk som inte har fått sin placering än och för mig tog det knappt ett par veckor! Redan på alla hjärtans dag såg jag statusändringen på min CCI hemsida:)
 
 

 
 
 

STS

Tänkte att jag skulle ta allt från början, detta framför allt för de läsare som själva vill åka iväg. 
 
Jag ska då åka med organisationen STS. Det är min svenska organisation och den valde jag själv, sen får man även en amerikansk organisation och den blir man tilldelad och får alltså inte välja själv. Redan när jag började kolla efter utbytesorganisationer visst jag att jag ville ha en stor och ettablerad organisation. Vissa vill hellre ha de minde som prioriterar att skaffa sig en personlig kontakt med varje elev men det var inte alls viktigt för mig. Ganska snabbt hade jag snappat upp organiskationerna STS och EF och där var det jätte svårt att välja eftersom det inte var mycket som skilde sig. Men magkänslan sa STS så jag körde på dem och än så länge har allt varit prima!
 
Redan i typ Januari 2012 anmälde jag mig för intervju. På den tiden var jag fast besluten om att åka redan efter nian men mina föräldrar gillade inte den idén för de tyckte att jag var lite väl liten då så jag blev övertalad att vänta ett år. Idag vet jag att det var helt rätt för mig. Tack vare att jag väntade ett år fick jag lära känna de mest fantastiska människorna och fick gå i den bästa klassen någonsin! Och jag inser nu att jag växt så mycket det här året och lärt mig så mycket att jag inte ens kan förstå hur jag kunde tänka tanken att jag skulle klara det här utan allt detta i ryggsäcken!
 
 
 
 

Välkommen!

Hej!
 
Detta är mitt tredje första inlägg (som några av er säkert redan vet) på min blogg som kommer att följa med mig till USA . Det är för att jag redan har bytt blogg två gånger. Men nu känns allt bra och jag har lovat mig själv att stanna med den här bloggen nu oavsett vad som händer. 
 
Jag tänkte inte köra en presentation i första inlägget den här gången utan har istället det mesta som behövs vetas i beskrivningen och önskar du att få reda på något mer så är det bara att höra av dig! Antingen lämna en kommentar eller skicka ett mail :)
 
Eftersom jag startar denna blogg väldigt sent, då jag redan har fått värdfamilj och sånt så tänkte jag skriva ikapp lite om hur allting har vart fram tills nu. Detta kommer att ske i flera inlägg och jag ska försöka korta ner så mycket som möjligt (annars an jag babbla på om lite allt möjligt i evigheter..) så att de som vill läss orkar med det.
 
                                                                                                                                                                                                                 
 
Ha det bäst!
-Elin