Halloween (och 911)

Måndag - Skola och sen cheer practice.
 
Tisdag - Skola sen hem och på kvällen hade jag Tumbling och sen cheer practice. Lyckades, i ett stunt, att få mitt finger i kläm så har den senaste veckan gått omkring och åmat mig över ett svullet finger. Det var inte ens jättesvullet... hehe, man vet inte hur dålig man är med smärta innan man får lite småont och tror att världen går under (nu är fingret bra igen dock! bara ytterst lite blått men inte svullet och gör inte ont.)
 
 
Onsdagen - Skola och sen hade vi ingen cheer practice men jag behövde stanna kvar i skolan över 8th period i alla fall för Kendall skulle ge oss posters. Sen tror jag att jag och Sydney åkte och tankade med Dave men är inte helt säker och orkar inte dubbelkolla. Vi gjorde i alla fall inget viktigt.
(Jag är inte med på planchen för jag var inte med i laget när bilden togs!)
 
Torsdag - Skola, hade min första presentation då. Var skit närvös innan en det gick bra och jag var inte helt själv utan gjorde det med min partner Hellen. Stolt över att jag klarat av en presentation nu, på engelska och allt!
4.30 hade the JV team en match och eftersom jag är senior behöver inte jag gå på dem men jag hade inget bättre för mig (plus att football säsongen är nu över så ville gå på så många matcher som jag bara kunde innan det var för sent!) så jag gick dit och cheerade. Urtråkigt som vanligt men bättre än att sitta ensam hemma. 
påvägen hem såg jag och Ally en "nästan krock" och sen bara ca 100 meter senare en riktigt krock..Sheriffen stoppade trafiken precis framför oss så jag kunde se att det inte var något allvarligt.
 
Dave åkte på tisdagen på en affärsresa och pam följde med Sydney på hennes dans så när jag kom hem var huset tomt. Det först jag gjorde var att göra iordning lite mat som jag sen tog med upp till mitt rum för att äta. men när jag går från köket till trappan går jag mot ytterdörren, som har fönster runt sig, och då ser jag hur utebelysningen blinkar på huset tvärs över gatan. Jag stannade för att kolla på det en liten stund och då såg jag att de blinkade SOS (3 långa 3 korta 3 långa ni vet?) . Jag fick panik och sprang upp och in på mitt rum där jag fortsatte kolla. Det var inte längre SOS så jag lugnade mig men sen blev det SOS igen tyckte jag så då bestämde jag mig för att smsa mig värdmamma för säkerhetsskull. Hon sa direkt åt mig att ringa polisen så jag ringde 911. Sheriffen ringde tillbaka till mig efter en stund för att berätta att han varit där och att mamman i huset bara hade blinkat för att signalera till en bil som inte visste vart hon bodde....... Så allt var bara bra men det var ändå en erfarenhet. Har inte ens ringt 112 men nu har jag ringt 911. 
 
Fredag - Halloween!! Skola, många som klädde ut sig men inte jag. Dodgeball på "idrotten" och en liten mini fest under yearbook. Vi firade våran första deadline med MASSA godis och snacks och gotterier och kollade på film samt hade lite roliga lekar och tävlingar! bland annat hade vi en "modetävling" För bästa kostymen i olika kategorier.
 
På kvällen hade vi vår sista teamdinner och sen säsongens sista footballgame. Vårt lag har gått vidare till playoffs men matchen på fredag är så långt bort att ingen vill köra så vi ska inte gå på den och laget vi möter är rankat över oss så vi kommer troligen inte gå vidare ytterligare.  
När jag kom hem var Madison och Abbey här och vi hade en sleepover som var mycket rolig. Vi spelade ett spel som gjorde att Abbey somnade men vi andra blev bara roligare och roligare så det var en lyckad kväll. På morgonen blev jag väckt utav "the steamroller" vilket var Abbey som rullade av sängen och ner på min madrass och sen rullade fram och tillbaka över mig... Men det var roligt!
 
 
Lördagen åkte vi och shoppade och jag köpte en tjocktröja, Jeans och lurrviga strumpor!!
Detta är alltså jeansmodet i ungdomsvärlden på denna sida atlanten (inte vad jag köpte dock). Skulle nog aldrig se en tjej i min ålder gå runt i dessa i Sverige idag ens om jag letade..
Glitterfickor och vida byxben.
 
Sen uträttade vi lite fler ärenden och så lagde "jag" (haha, var mest sällskap) och Sydney middagen på kvällen. 
 
Söndagen åkte vi till en bowlinghall för att träffa massa andra utbytesstudenter och bara ha roligt! Vi spelade sen på alla maskiner och sånt och rätt var det var kände jag för att spela på en grej som jag inte hade någon aning om hur den fungerade. Så jag lämnade de andra och gick för att spela. Allt man behövde göra var att dra i en spak så var inte så svårt att klura ut. Sen från ingen stans hade jag vunnit 500 biljetter (som man kan köpa grejer för i en butik dem har)!!!!! 500 biljetter är alltså sjukt mycket och jag shoppade loss efter det. Tänker inte säga vad jag köpte för det är julklappat till både den ena och den andra men en utav de sakerna jag köpte till mig själv som jag är mest nöjd med är en jojo! haha!
 
 
1 Sofia:

skriven

Hej Elin, jag har tänkt att åka till USA som utbytesstudent år 16/17, men jag har jättesvårt att få med mina föräldrar på det. Det är inget problem med att vara iväg hemifrån men de tycker att det är alldeles för dyrt. Hur övertalade du dina föräldrar? Hur gjorde ni med alla pengar osv.?

Svar: Hej Sofia! Gud va roligt att du funderar på att bli utbytesstudent, det tycker jag att du gör helt rätt i! Jag har lite svårt att komma ihåg hur mina föräldrar tänkte kring pengarna så vet inte om jag var tvungen att övertala dem om den biten eller bara att få åka ensam till och få bo i ett annat land om du förstår hur jag menar? Men vi gjorde i alla fall så att vi satte oss vid köksbordet med papper och penna och skrev ner alla utgifter. Då menar jag ALLA utgifter, vi ringde till och med till STS och frågade dem efter allt vi behövde ta med i räkningen att vi skulle betala (det var bland annat avgiften, fickpengar, visum, vaccinationer, och saker jag behövde köpa innan som resväska och dator). Sen plussade vi ihop allt och delade det på hälften. Mamma och pappa sponsrade med hälften och jag skulle betala så mycket jag kunde av min halva innan och resten efteråt. Jag hoppas att detta hjälpte i alla fall liiiitegrann! Mitt tips är i alla fall att skaffa ett jobb även innan de sagt ja för då förstår dem att du är seriös med att betala delar själv plus att du hinner ju tjäna ihop mer ju tidigare du börjar! Ha det bra och lycka till 😃
Elin Malvina

Kommentera här: