Senior Week

Måndag, skola sen cheer practice till kl 5. 
 
Tisdag, betydligt mer intressant än måndagen för under 8th period hade vi ett senior meeting som handlade helt och hållet om GRADUATION! Ser fram emot det sååå mycket och nu börjar det kännas verkligt för nu vet jag lite mer om hur det fungerar och vad som kommer att hända och så. Efter mötat fick vi alla ett kuvet med massa papper i, bland annat en tidning med massa saker man kan beställa som typ kläder, mobilskal, ringar, nyckelringar och massa annat som det står typ "senior class of 2015" på! I kuverter fanns också ett papper där vi beställer våra "cap and gowns" vilker är den fyrkantiga hatten och kåpan (eller vad det nu är) som man har sett miljoner på TV ha på sig när de tar Graduation! Så igår lämnade jag in det pappret och då beställde jag även en tjocktröja och ett par mjukisbyxor. Har ju jätte snygga mjukisbyxor från när jag slutade nian så känner att det inte är mer än rätt att skaffa mig ett par från detta året också.
På kvällen hade jag Tumbling och sen Cheer practice.
 
Onsdag, skola och efter det cheer practice. Denna träningen var SÅÅ rolig!! Vi skulle nämligen ha Senior night under matchen på fredagen så alla seniors fick flyga!! (alltså vara den som stuntgrupperna lyfter upp!) Vi är egentligen 6 st seniors men en var inte där, Kamron är skadad och Isaac ville inte flyga så det var bara jag, Cassie och Treva som flög, men oj va roligt det var!! Sen även när vi fick placeringarna inför matchen ställde Kendall alla seniors i mitten fram så jag fick ju helt klart bästa platsen också!
 
 
 
Torsdagen stannade jag kvar i skolan för att först jobba på en partner presentation tillsammans med Hellen och sen hjälpa de andra cheerleaderna med "the run through sign" alltså det stora pappret som vi håller upp och som football spelarna springer rakt igenom när de springer ut på planen. Jag hjälpte knappt till för alla var så ivriga att måla men jag var övervakare och såg till att alla skötte sig, haha!
 
 
 
Fredagen var det dags att ha på sig uniformen till skolan igen. Förra veckan var en borta match så då fick vi gå i träningsoverall men denna fredagen var det våran sista hemmamatch så vi fick bita ihop och ha på oss kort kjol även fast det börjar kylas ner här nu. Min andra lektion för dagen (third period) var IB film och egentligen skulle vi ha ett test på typ film ord men vi hade vikarie så istället gjorde vi inget (vilket var as bra för jag hade knappt pluggat alls till testet) tills slutet av lektionen när hon gav oss läxa... Så då hade vi till nästa lektion 3 läxor att göra! Vi hade först och främst testet (även de som hade pluggat behövde ju repetera lite så att de inte glömde något), sen presentationerna som vi fått lektionen innan och hennes läxa där vi behövde skriva en hel sida på datorn och svara på en ända fråga... Hur kan man ens ge ett så långt svar??
 
4.45 hade vi team dinner hos Cassie (oboj va fint hennes hus var! kanske lite smårik sådär bara..). Under middagen bad lauren alla seniors komma till henne för att få sånna där band som går över ena axeln ni vet! sånna som typ kungligheter har på olika events! Vi visste inte att vi skulle få det så när hon tog fram dem började vi typ hoppa upp och ner av glädje.
 
Vi var tvugna att komma till matchen aningens tidigare för innan matchen skulle footballspelarna ha sin presentation av alla seniors i laget. Det är ett stort lag och består i princip bara av seniors och juniors (vi har ett annat lag som är sämre och ett separat lag för freshmen). Så med andra ord var de ganska många men det gick hyffsat fort ändå. I halvlek var det våran tur och eftersom mitt efternamn är "Colliander" och börjar på "C" och alla andra seniors i laget har efternamn som börjar på bokstäver längre bak i alfabetet var jag först ut. De sa mitt namn i högtalarna, hur länge jag har hållt på med cheerleading och vad mina planer för nästa år var (det skulle ju typ vara college men jag har ju fortfarande gymnasie/high school kvar i Sverige nästa år..). Sen eskorterade min värdfamilj mig ut på planen och så gav dem mig blommor och cholkad! Det regnade hela kvällen så vi kunde inte göra stunten men fick i alla fall prova på att flyga under lektionen i onsdags. 
 
 
 
Lördag var det att vara uppe med tuppen. Hade cheer practice från 9-3 så jag fick packa med mig lunch. Leah hämtade upp mig 8.35 och så åkte vi och hämtade Ally. Anledningen till att vi hade träning var för att vi skulle få våran rutin till tävlingarna. Tror våran första tävling är om 9 veckor så nu har vi god tid på oss att får dansen helt perfekt. Min coach tror att jag kommer att bemästra en bakåt handvolt från stående innan första tävlingen så jag är nu koreograferad in i den gruppen som kommer att göra detta. Lite läskigt men är ändå sååå glad och stolt över att hon tror på mig och framför allt att jag kanske kommer ha en handvolt när jag kommer hem igen!
 
När jag kom hem tog jag, Sydney, och Dave en promenad till ett ställe där de sålde pumpor. Det var en privatfamilj som hade egen odling så vi bara gick rakt in på deras trädgård och började leta pumpor. De var inte ens hemma! men de vet att folk gör det så man bara lämnar pengar i en låda på farstun. vi köpte tre st där och sen åkte jag och Sydney till QFC och köpte två till. När vi kom hem började vi skära dem och jag visste med en gång att jag inte ville göra en klassisk så försökte mig på en rolig men blev nog mest konstig, haha!
Man börjar med att gör hål i toppen..
Sen tar man ut kärnorna
Sen karvar man ut allt annat gegg
Måla ditt ansikte
Skär ut ditt ansikte
Alla pumporna! Sydney gjorde alla på nästan samma tid som jag gjorde en... 
 
På kvällen hade vi filmmys och firade att jag har varit här i 10 veckor nu! Vi såg filmen "les miserables" och under dagen hade Sydney köpt glass till oss så vi hade var sitt paket som vi åt rätt ur.
 
 
Söndagen hade jag träning 9-12 och efter det åkte jag, Sydney, Pam, Grandma, och Moster Kim till en chokladmässa!! Där provsmakade vi choklad tills alla mådde jätte illa. Efter det åkte vi till en kinarestaurang och åt middad. Där fick jag min livs första lyckokaka vilket var väldigt spännande! Själva kakan var jätte god och bara för att jag tyckte om den så mycket så gav dem mig en till haha. Den första sa något om att jag kommer få en skänk från ovan och den andra ville att jag skulle gå till parken och njuta av naturen.
 
 Candycorn!!
 

Pink week

Denna veckan var "rosa veckan" och det betyder att väldigt många klädde sig i rosa och så hade de även lite säljningssaker under luncher och sånt för att samla pengar till bröstcancerfonder osv. 
 
Måndagen var skola och sen cheer practise.
 
Tisdagen var dagen då jag hade på mig en rosa t-shirt. På kvällen hade jag tumbeling mellan 5.30 och 6.30 och sen cheerpractise mellan 7 och 9... lång kväll men var såå roligt för jag fick göra så många stunts och lärde mig jättemycket nytt! fick dock lite blåmärken..Men det var det värt! Då vet man att man jobbat på bra.
 
Onsdag var skola och sen var cheer practise inställt så då hade jag hela eftermiddagen hemma till att inte göra något. 
 
Torsdag, skola och sen en junior varity football game. Lika segt som sist. Inga folk kommer på jv matcherna så det finns ju inga att peppa upp. Men jag pratade med coach Kendall om om jag var med i "swing" laget eller "varsity" och hon var inte så tydlig med det men hon sa att jag inte behövde på på jv matcher och eftersom det bara är Swing, och alla i swing, som måste det så tar jag det som att jag är med i Varsity vilket är grymt då det är det bra laget!
 
Fredag. Skola och vi behövde inte ha på oss våra uniformer utan gick istället runt i yogabyxor och våran träningsoveralltröja. Så skönt!! det börjar bli lite kallt för en kort kjol nu. Efter skolan skypeade jag med Amadeus i över 1.5 timme! Härligt att få snacka av sig lite med äkta Velandie och få höra hur livet i Velanda är!! Saknar Lilla "Velis" så mycket!!
 
Sen hade vi en borta match på kvällen så vi hade lagmiddag som vanligt 4.30 och sen åkte vi till Aloha för att värma upp innan matchen. Det var regn hela kvällen så vi kunde varken göra stunts eller tumbeling dock, så det sög ju. Men vi vann i alla fall! 
Alla cheerleaders hade ett rosaband på kinden!
 
Lördag åkte vi till sweet tomatos' för lunch och sen på kvällen åkte jag, Abbey, Madison, Ulla och en tjej som jag inte hade träffat innan men som heter Emily till Haunted houses. Det var typ tre olika hus man kunde gå in i och vi tog dem helt i fel ordning tyvärr. Trodde vi sparade det läskigaste till sist men det var det mesigaste jag har varit med om... De två första var dock värre än gasten så det var roliga!
 
Idag åkte vi till burger ville för lunch och sen shoppade vi lite innan vi åkte hem och städade, tvättade, gjorde läxor, tog det lungt och kollade på TV. Sydney har tyvärr blivigt sjuk igen så hon orkade ite göra så mycket. 
 
Glömde även säga att Pam och Dave firade gifta i 25 år i veckan så de har varit bort tors-sön och Moster Kim har varit här istället. Så alla "vi" betyder mig, Sydney och Kim. 
 

High School

Nu har jag gått i skolan här i över en månad och har då haft tid att få en riktigt uppfattning av det amerikanska skolsystemet. Därför tänkte jag göra det här inlägget till ett inägg endast om skolan. 
 
Jag går på Susset High School, Jag har 3 lektioner om dagen och jag har ett varannandags schema, vilket betyder att jag har 1:a, 3:e, 5:e och 7:e lektionen på udda dagar och 2:a, 4:e, 6:e och 8:e lektionen på jämna dagar. Nu tror ni att jag skrivit fel för jag sa att jag bara har tre lektioer om dagen, men 7th och 8th "period" har jag "early release"!
 
Så här är själva schemat. (Man har antingen första eller andra lunch, broende på vilket klassrum man har sin tredje/fjärde lektion. )
 
Min skoldag på jämna dagar ser ut såhär:
första lektionen har jag matte (algebra 2) och min lärare är  Mr. Ford. Han är "känd" bland eleverna som läraren med "baken", haha! Han tror att han är jätte rolig och skyller alltid ifrån klassen att vi är trötta eftersom det är första lektionen och att det är därför ingen skrattar åt hans skämt.... Det är inte så mycket därför egentligen.
 
Tredje lektionen är Engelska (IB film) och min lärare är Mr. Wolff. Den här lektionen är typ inriktad på film så allt vi gör är typ ser en kortfilm och sen pratar om den, och i sutet av året ska vi göra en egen film. Mr. Wolff är den läraren som jag tidigare pratat om som är väldigt intresserad av att jag är från Sverige.
 
Femte lektionen brukade vara Kemi (IB Chemistry SL) men jag har äntligen lyckats byta den nu!! Jag har Study Hall istället vilket känns så skönt! Study hall är egentligen en lektion som inte ger några poäng (de har ett speciellt poäng system inför College) så allt vi gör är att vi gör läxor om vi har några annars för vi typ gå någon annan stans, typ till biblioteket eller något. Egentligen har jag andra lunch efter study hall men vi får lov att gå och äta i början av lektionen om vi bara kommer och tar närvaro först. 
 
 
 Mitt schema på jämna dagar ser ut såhär:
Andra lektion är Foto (photography 1) med Mrs Rozendaal. Hon är underbar och lyckligt nog för mig har jag henne i en annan klass också! Jag har aldrig riktigt varit speciellt intresserad i att ta kort men den här klassen är rolig i alla fall! och eftersom man måste har korridorspass för att få vara i korridorerna under lektionstid så har vi en sån där sak som man hänger runt halsen när vi går utanför klassrummet för att forografera och det känns ju lite småhäftigt...:D
 
Fjärde lektionen är PE (Physical Exercise) och jag valde typ styrketräning så vi är i ett gym ( det är egentligen ett gammalt garage med massa vikter och skrot i. Det är inga maskiner utan vi kör på det gamla hedeliga sättet med vikter på en stång och så vidare) Och detta är en rolig klass. Musklerna får jobba så att det riktigt bränns och jag har som mål att kunna göra tre pull ups innan terminen är över. Min lärare är Coach Merrick och han är så lik en klassisk High school coach som man sett på TV man kan komma! Han har body bildar kroppen med shortsen, kragT-shirten och visselpipan runt halsen och han kallar alla efter deras efternamn och inte förnamn.
 
Sjätte klassen är YearBook och det är den andra klassen som jag har Ms. Rozendaal. Detta är en chill klass, allt vi gör är att samla berättelser från året som ska vara med i årets Yearbook. Det inkluderar dock att vi ibland måste på kvällar och helger åka iväg på de olika aktiviteterna som skolan gör för att skriva om det eller ta bilder. 
 
 
I allmänhet ser skolan ut precis som på filmer och alla elever och lärare både ser ut och beter sig precis som i alla filmer. Det finns dricksfontäner, trofféskåp, courtyards, klassrum med bänkar som sitter ihop med stolen, och allt sånt. 
 
Varje morgon träffas sydney, jag och sydneys vänner i cafeterian en stund innan vi skills åt och går till våra klasser. Sen träffar jag vissa vid lunch och andra inte, beroende på vilken lunch alla har. Om tis,tors,fredag är en udda dag möter jag upp Sydeny vid bilen, är de en jämn dag har Sydney redan åkt hem så då kommer hon hemmifrån och hämtar mig så då går jag istället till huvudentren. Måndagar och onsdagar har jag träning efter skolan så då stannar jag kvar i skolan ett par timmar innan träningen börjar och så får jag skjuts hem med antingen Leah eller Ally. 
 
Detta blev långt och tråkigt med inte så mycket bilder och jag kommer säkert komma på tusen saker imorgon som jag missade men då får jag helt enkelt skriva ett till inlägg med det. Hoppas ni alla har det bra, Familj, släkt, vänner, velandie och Uddevalla!! älskar er och saknar er puss och kram!
 
 Ett random klassrum, jag har inte ens någon lektion i det här klassrummet eller något som ser liknande ut men jag tyckte att detta såg väldigt amerikanskt ut så jag tog e bild av det.. haha?
 
Här är alla teman för alla fotball games (matcher). Det är jätte många elever som kommer på alla matcher och de går verkligen in för att alla teman!