High School

Nu har jag gått i skolan här i över en månad och har då haft tid att få en riktigt uppfattning av det amerikanska skolsystemet. Därför tänkte jag göra det här inlägget till ett inägg endast om skolan. 
 
Jag går på Susset High School, Jag har 3 lektioner om dagen och jag har ett varannandags schema, vilket betyder att jag har 1:a, 3:e, 5:e och 7:e lektionen på udda dagar och 2:a, 4:e, 6:e och 8:e lektionen på jämna dagar. Nu tror ni att jag skrivit fel för jag sa att jag bara har tre lektioer om dagen, men 7th och 8th "period" har jag "early release"!
 
Så här är själva schemat. (Man har antingen första eller andra lunch, broende på vilket klassrum man har sin tredje/fjärde lektion. )
 
Min skoldag på jämna dagar ser ut såhär:
första lektionen har jag matte (algebra 2) och min lärare är  Mr. Ford. Han är "känd" bland eleverna som läraren med "baken", haha! Han tror att han är jätte rolig och skyller alltid ifrån klassen att vi är trötta eftersom det är första lektionen och att det är därför ingen skrattar åt hans skämt.... Det är inte så mycket därför egentligen.
 
Tredje lektionen är Engelska (IB film) och min lärare är Mr. Wolff. Den här lektionen är typ inriktad på film så allt vi gör är typ ser en kortfilm och sen pratar om den, och i sutet av året ska vi göra en egen film. Mr. Wolff är den läraren som jag tidigare pratat om som är väldigt intresserad av att jag är från Sverige.
 
Femte lektionen brukade vara Kemi (IB Chemistry SL) men jag har äntligen lyckats byta den nu!! Jag har Study Hall istället vilket känns så skönt! Study hall är egentligen en lektion som inte ger några poäng (de har ett speciellt poäng system inför College) så allt vi gör är att vi gör läxor om vi har några annars för vi typ gå någon annan stans, typ till biblioteket eller något. Egentligen har jag andra lunch efter study hall men vi får lov att gå och äta i början av lektionen om vi bara kommer och tar närvaro först. 
 
 
 Mitt schema på jämna dagar ser ut såhär:
Andra lektion är Foto (photography 1) med Mrs Rozendaal. Hon är underbar och lyckligt nog för mig har jag henne i en annan klass också! Jag har aldrig riktigt varit speciellt intresserad i att ta kort men den här klassen är rolig i alla fall! och eftersom man måste har korridorspass för att få vara i korridorerna under lektionstid så har vi en sån där sak som man hänger runt halsen när vi går utanför klassrummet för att forografera och det känns ju lite småhäftigt...:D
 
Fjärde lektionen är PE (Physical Exercise) och jag valde typ styrketräning så vi är i ett gym ( det är egentligen ett gammalt garage med massa vikter och skrot i. Det är inga maskiner utan vi kör på det gamla hedeliga sättet med vikter på en stång och så vidare) Och detta är en rolig klass. Musklerna får jobba så att det riktigt bränns och jag har som mål att kunna göra tre pull ups innan terminen är över. Min lärare är Coach Merrick och han är så lik en klassisk High school coach som man sett på TV man kan komma! Han har body bildar kroppen med shortsen, kragT-shirten och visselpipan runt halsen och han kallar alla efter deras efternamn och inte förnamn.
 
Sjätte klassen är YearBook och det är den andra klassen som jag har Ms. Rozendaal. Detta är en chill klass, allt vi gör är att samla berättelser från året som ska vara med i årets Yearbook. Det inkluderar dock att vi ibland måste på kvällar och helger åka iväg på de olika aktiviteterna som skolan gör för att skriva om det eller ta bilder. 
 
 
I allmänhet ser skolan ut precis som på filmer och alla elever och lärare både ser ut och beter sig precis som i alla filmer. Det finns dricksfontäner, trofféskåp, courtyards, klassrum med bänkar som sitter ihop med stolen, och allt sånt. 
 
Varje morgon träffas sydney, jag och sydneys vänner i cafeterian en stund innan vi skills åt och går till våra klasser. Sen träffar jag vissa vid lunch och andra inte, beroende på vilken lunch alla har. Om tis,tors,fredag är en udda dag möter jag upp Sydeny vid bilen, är de en jämn dag har Sydney redan åkt hem så då kommer hon hemmifrån och hämtar mig så då går jag istället till huvudentren. Måndagar och onsdagar har jag träning efter skolan så då stannar jag kvar i skolan ett par timmar innan träningen börjar och så får jag skjuts hem med antingen Leah eller Ally. 
 
Detta blev långt och tråkigt med inte så mycket bilder och jag kommer säkert komma på tusen saker imorgon som jag missade men då får jag helt enkelt skriva ett till inlägg med det. Hoppas ni alla har det bra, Familj, släkt, vänner, velandie och Uddevalla!! älskar er och saknar er puss och kram!
 
 Ett random klassrum, jag har inte ens någon lektion i det här klassrummet eller något som ser liknande ut men jag tyckte att detta såg väldigt amerikanskt ut så jag tog e bild av det.. haha?
 
Här är alla teman för alla fotball games (matcher). Det är jätte många elever som kommer på alla matcher och de går verkligen in för att alla teman!
 
 

Kommentera här: