Homecoming

Vill bara börja inlägget med att säga att min syster är allt bra att ha ibland! Jag sitter på min säng i pyjamas med filtar och kuddar i mängder och så kom Sydney precis in med en kopp varm choklad med marsmallows till mig!! :D
 
Veckan har varit allt annat än vanlig... Såå roligt har det varit dock!!
 
Homecoming är en hel vecka av "skolaanda" som slutar med årets största fotbollsmatch mot skolans ärkefiender och en stor dans för alla eleverna. Årets tema för homecoming var Disney vilket har varit så roligt!
 
Måndagen var det "sleeping beauty: pyjama day" så då kom ca hälften av alla till skolan i pyjamas! inklusive mig och Sydney.
 
Tisdagen var PDX day och det är typ typisk Portlandie aka hipster... så folk kom till skolan i glasögon och rutiga skjortor. Jag klädde inte ut mig denna dagen men Sydney gjorde det.
 
Onsdagen var "Lilo and Stitch day" aka hawaii tema. Än en gån klädde inte jag ut mig men Sydney och många andra hade på sig typ blommönster på kläderna och så vidare.
 
Detta var även dagen för The Homecoming Assembly och då skulle vi uppträda med Cheerleadningen. Det var jätte roligt att få stå på scen igen, var ett tag sedan nu. Men det kändes fel att inte ha uddevalla bakom kulisserna.. Assemblyn var istort sätt två elever som presenterade och så var det ett uppträdande och presentation av en Disneyprinsessa och ett till uppträdandende och nästa disneyprinsessa. Så cheerleadingen var först och sen kom alla Cinderella prinsessor. De hade tre olika prinsessor (kommer bara ihåg Cinderella och Mulan men det var en till) och varje årskurs (4 st, 8-12) hade en av varje prinsessa. Så bland seniorerna till exempel var det en cinderella, en mulan och en utav den tredje prinsessan. Lite rörigt förklarat kanske men det var i alla fall totalt 12 prinsessor utsedda. 
 
Uppträdandena var cheerleadingen, danslaget, en grupp på 3 tjejer och 3 killar som sjäng en mashup av olika Disneylåtar och en grupp som kallas "Sunbears". Den gruppen består av "de snyggaste och mest populära killarna bland alla seniors och juniors" och de klädde alla ut sig riktigt roligt till tingeling och Rafiki från lejonkungen osv.  och typ dansade runt och löjlade sig på scenen. Var hur roligt som helst! De hade mixat ihop olika låtar och gjort korreografier och övat och repeterat så det var verkligen ett lyckat framträdande. 
 
Torsdagen var Twin day så jag och Sydney klädde oss likadant. 
 
Fredagen hade vi ingen skola!! men jag var tvungen att komma dit kl 3 i alla fall för att alla cheerleaders skulle dekorera killarnas omklädningsrum. Så vi hade alla bakat, köpt godis eller köpt pynt. Det blev så fint! det ända vi kom på efterråt som vi skulle tagit med också var parfym för oj männiksor, vad det luktade gott där inne! 
 
Efter det åkte jag och Ally och köpte kaffe och sen åkte vi hem hit en stund innan det var dags för teamdinner 4.30. Under team dinner fick, vi som inte kunde fixa våra egna, vi våra jerseys. Det är tradition att alla cheerleaders har på sig fotbollspelarnas borta tröjor under matchen. Jag tror att det kanske kommer ifrån att förr, när det cheerleading bara var för de 6 mest populära tjejerna i skolan, skulle spelarna ge dem till sina dejter och då råkade bara alla cheerleaders dejter vara fotbollspelare. Men i år var det i alla fall väldigt svårt att få tag på spelare som kunde låna ut sina jerseys. Det är tydligen väldigt känsligt om en sistaårselev skulle ge sin till en nästsitsaårselev. Så alla freshmen och sophmores hade jätte svårt att få tag på tröjor för det finns i princip inga freshmen eller sophmores som spelar i Varsity (det bra laget). Men en tjej lyckades i alla fall fixa en till mig (jag tror inte jag har sagt ett enda ord till någon fotbollsspelare alls så tyckte att det kändes lite väl svårt för mig att fråga någon. Jag vet inte ens vilka som spelar fotboll ju) och vi (dem) lyckades hitta en till alla tillslut.. Men inte nog med att jag fick en tröja, enligt Leah fick jag tydligen en snygg killes tröja så då kända man sig lite extra stolt när man hade den på sig! ..även fast jag inte viste hur han såg ut, allt jag viste var hans förnamn och att han spelade med numer 27.. haha!
Vi vann i alla fall matchen!!! Lika kul som alltid! eller nej, ännu roligare för detta var årets viktigaste match!
 
Igår startade jag och Sydney dagen med att laga "mack and cheese" till frukost och kolla på Once upon a time innan vi började städa våra rum och resten av huset. Värdmamma var så snäll och lagade middag till oss och våra gärster och dukade finbordet med finporslinet. Vi skulle nämligen ha ett litet "get ready"party här med Madison, Abbey, Ulla och Hanna innan dansen på kvällen. Så mellan 3-5 kom alla hit och vi började sminka oss, fixa håret och ta på oss våra klänningar. Jag hade inte ens bestämt vilken Disney figur jag skulle vara innan men när alla såg min klänning röstades det fram att jag skulle vara Megg från Herules. Sen åt vi jätte god middag och efter det drog vi alla till Pastini för lite dessert innan vi åkte till dansen. Den började kl 8 och vi kom väll dit ca 8.40. 
 
Det var verkligen INTE vad jag hade förväntat mig!! För det första hade de pyntat skolan SÅÅÅ FINT!! man fick liksom gå genom många korridorer innan man kom till där själva dansen var och det var så fint att jag senare under kvällen gick tillbaka och filmade allt!
 
Jag trodde att det skulle vara ganske långtråkigt och att det skulle vara dålig musik och att ingen skulle dansa men så var det inte riktigt. Musiken var ungefär 50/50 men vi dansade som bara den i alla fall. Dock var det väldigt kort. Vi kom dit och bestämde oss för att ta bilder först så att vi inte skulle se svettiga ut. De kallar det för photobooth men det var mer en kamera mot en vägg så alla såg en när man poserade men det var egentligen ingen som kollade så kändes inte för pinsamt. Sen dansade vi i vad som kändes som 5 minutr men det var längre för det var flera låtar och sen släpte trycket och det började bli glesare med människor så då drog vi. kl var kanske 10.30 när vi åkte och egentligen skulle det sluta 11.00 men det är inte lika kul att dansa när det bara är vi och tre andra "gäng" som är där....
 
Vi hade en Sleepover hos Madison efteråt och där åt vi hur mycket snacks som helst och kollade på film och hade allmän kul! somnade kanske runt 1 och vaknade runt 9 imorse. Då gick vi alla upp och lagade frukost. pannkakor, ägg och bacon blev det! Sen dess har jag bara gått runt i pyjamas och skrivit här på bloggen. 
 
Biljetten, framsida och baksida
Bilerna vi tog, förlåt att de är liggandes!
 
1 Mamma Anna:

skriven

Åh jösses! Perfekt tema på skolfesten. Vilken tur att du var tvungen att se alla Disney med din mamma som barn, då kunde du ju alla filmer! Livet är en fest där borta!

Kommentera här: