börjar bägga igen

De första två veckorna här var precis som att vara barn igen. Jag vet inte om jag skrivit om detta tidigare eller om jag bara tännkt att jag ska skriva om det men tänker i alla fall skriva om det nu..
 
Att få komma till ett nytt land helt själv och bli mött av en familj som är villiga att verkligen lägga ner tid och energi på att uppfylla alla mina önskemål och som tar hand om mig och visar mig hur saker och ting fungerar och håller koll på mig så att jag hela tiden vet vad som komma skall och så att jag inte glömmer något. Det var så allt var innan skolan började. Det var verkligen precis som att vara barn igen! Jag behövde knappt tänka själv för de påminde mig hela tidem om att till expempel "vi åker till Grandmas om 30 minuter" eller "du måste ta med det här för vi tänkte göra det också" osv. Och jag hade ingen press på mig att jag var tvungen att vara på ett speciellt sett för gjorde jag något konsting eller sa något som inte alls passade in i situationen så var det bara "men så gör vi i Sverige" eller "oj det blev fel i översättningen för så säger vi på Svenska". Och det var så skönt. Vissa åker på spa en vecka för att slappna av och rensa ur sig men jag lovar er att jag fick känna på det minst lika bra genom att komma hit.
 
Men nu har jag börjat vänja mig vid hur saker och ting fungerar här och skolan har börjat och då har jag egna klasser som jag själv måste ta ansvar för att jag hänger med på och kommer ihåg läxor och allt sånt så nu börjar min hjärna "bägga igen" igen. Jag klagar inte! Jag bara konstaterar att det blir vardag här också! och kanske lite skyller ifrån mig att jag inte bloggar så mycket längre... Men jag tänker satsa på en gång varje helg från och med nu! (Dock kanske inte nästa helg då jag ska i väg på ett mini läger då)
 
 
 
Förra helgen var det fullt ös! Precis som alla andra helger.. Lördagen hann vi med både en picknick för alla utbytesstudenter som har samma Local coordinator som jag, ett surprise party och en sleep over. Hur kul som helst! speciellt eftersom att det var en svesk kille som kom på picknicken, dock blev det aldrig att jag pratade så mycket med han för vi satt inte brevid varandra och så men jag hoppas att han kommer nästa helg då vi alla ska typ städa en strand eller något. 
 
Söndagen åkte vi till floden mellan Washington och Oregon och gjorde 'Stand up paddle boarding' och paddlade kajak, eller vad man säger, och det var hur kul som helst!!! Sen åt vi på restaurang och sen åt vi glass och hade det allmänt mysigt. 
 
ännu en vecka av skola.... konstigt nog så har jag fortfarande en kemiklass som Sherri droppade åt mig i början av förra veckan... men någon sa att det kan ta upp till en vecka för något sånt att gå igenom så jag hoppas att jag får mitt nya schema idag i skolan!
 
Jag är cheerleader, håller på för fullt med att lära mig alla cheers så att jag kan vara med och cheera så fort min uniform kommer!! 
 
Jag saknar dansen så att jag tror att jag snart kommer att gå under!!!! 
 
Jag fick en henna tatuering av Sydney.
 
 
Den här helgen var ochså full fart. I fredags hade cheerleadinglaget en team dinner (som vi tydligen har varje fredag innan match) och sen en football game, men som sagt så har inte jag börjat vara med än för jag har inte min uniform så jagsatt med två adra tjejer och kollade på. 
 
 
I lördags var det birthday party för auntie Kim och sen en flashmobb träning med Sydneys dans studio (uddevalla,, vi hade högre nivå på den vi gjorde på torp och gymnasie mässan än det här..) och sen var det en "teen Dance" och det var typ ett "disco". Fast det var ballroom stil på all musik så för det mesta fick folk lära mig stegen till mig innan jag kunde dansa med dem (det var dock mest tjejer som dansade för det finns typ bara en kille och en manling lärare där). Men det var i alla fall väldigt roligt!
 
Igår hjälpte jag och Sydney auntie Kim att spela in en film grej för hon håller på att samla pengar till något. Så vi stod på ett gatuhörn och gav ut flash cards och spelade in oss själva när vi höll i en jättestor skyllt och läste upp lite text typ..
 
På kvällen fick vi besök av en som samarbetar med Sherri tror jag, hon skulle typ kolla om jag hade en egen säng och bra tillgång till toalett och bara att jag hade det allmänt bra typ men hon orkade inte gå upp för trappen så hon sa bah "utifrån vad jag ser av huset här ifrån så ser det vädigt fint ut så jag tror nog minst att ditt rum är lika fint"... så njaaaaa inte jättebra koll kanske men eftersom jag har det toppen så spelar det ju inten roll för mig!

Bryt punkt

Först vill jag bara säga att det inte alls var meningen att förra inlägget skulle heta 'ändra'. Anledningen till att jag skrev det var för att jag var tvungen att spara det som utkast först och hann inte då tänka ut en namn och ville inte glömma ändra det så därför skrev jag 'ändra'... Men det hjälpte ju inte alls! 
 
Nu har jag lite granna kommit till den punkten då allt där inte längre känns så himla nytt. jag har börjar att förstå hur saker och ting fungerar här, jag hittar både utanför och inne i huset och jag har allmänt börjar vänja mig vid det mesta. Vi har även börjat få rutiner i och med att skolan startat, men än är vi inte riktigt där för jag vet redan flera saker som kommer att ändras och bli annorlund med vardagarna .
 
I lördags startade jag och Sydney dagen med en sväng till biblioteket och lånade filmer. Sen åkte vi vidare och uträttade lite ärenden. Efter det åkte vi till Madisons house och umgicks lite. Vi hann även med att se på Divergent för Sydey hade inte sett den och vi ville att hon skulle läsa boken men tyckte att hon borde se filmen innan så att hon kunde föreställa sig personerna så som dem ser ut i filmen. 
 
Direkt när vi kom hem från Madison åkte vi till thaibloom (en thaimatsrestaurang) och det var super gott!. Efter det åkte vi och kollade på tusentals fåglar flyga ner i en och samma skorsten. Ganska mäktigt faktiskt. Bilden är kanske inte den bästa men det blev i alla fall som en stor virvel av fåglar som en efter en försvann ner i skorstenen.
 
Vi avslutade kvällen med glass och det var den godaste glassen jag någonsinn har ätit!!!
 
Söndagen åkte vi till "the saturday market" (jag vet att jag skrev söndag men det är öppen både lördag och söndag) downtown. Jag köpte inget men vi gick även in i världens största bokaffär ochh där köpte jag Ellen Degeneres bok. Vi köpte även Voodoo doughnuts, vilket typ är galet goda och fina och konstiga doughnuts och kön var ända ut på gatan och runt hörnet! 
Cholkad och kokos!
Glittrig vägg!
 
Skolveckan har varit... skola!
 
I onsdags blev jag en CHEERLEADER!! ska bli så kul och få prova på det! året ska ju vara för att prova nya saker och det verkar jättekul!
 
Det har varit ett jättestrul med mitt schema och jag riskerade faktiskt nästa att bli hemskickad men min underbara Local Coordinator fixade det! så jag ska vara säker igen nu! 
 

ändra

Efter all bacon på Labor Day hos Grandma's åkte jag och Sydney till Abbey där Madison redan var, vi skulle nämligen ha en 'End of Summer Sleep over'. Vi åkte och köpte drive through glass och det var mörkt ute så jag såg inte ens hur min glass såg ut.. haha! Men den hette något med chocolate brownie earthquake typ och den var super god!! Sen spelade vi Just dance och kollade på en film innan vi alla deckade runt 1 tiden. 
 
Dagen efter skulle alla freshmen börja skolan och Abbeys bror är Freshman men hans buss kom inte så han kom in och väckte alla supertidigt för han behövde skjuts men abbey sa bara att han skulle gå och fråga deras mamma istället och så somnade vi om. Sen vaknade jag, Sydney och Madison vid 9-9.30 tiden och plockade ihop våra saker och smög ut. Vi körde Madiso hem och själv skulle vi iväg och fixa ärenden. 
 
Vi började med att handla mat med Pam till våra luncher då vi tar med lunch till skolan. Sen åkte jag och Sydney vidare och shoppade lite. Jag köpte två toppar och ett par shorts från TJmaxx. Senare gick vi på bio och såg "If I Stay". Tanken var att Madison skulle vara med men hon fick förhinder så det blev bara jag och Sydney, och hon gråter ju värre än ett vattenfall! hahah hon började efter kanske tio minuter och sen hörde jag henne snyfta resten av filmen! Själv kunde jag inte sluta le för jag tyckte bara att den var fin! 
 
Vi köpte en stor dricka och popcorn att dela på.... Jag kunde INTE bära den drickan med en hand!! hahha så sjukt gigantisk!! :O
 
Onsdag, Första dagen av High school startade jag med att äta amerikanska pannkakor som Pam hade lagat.
(haha Amanda jag tror att detta är din bild från snap, men jag hade ingen annan så jag lånade denna!)
 
Första dagen i skolan fick jag läxa... Men annars var det en jätte bra dag! Jag hade Matte - Algebra 2, Eng - IB Film, lunch, IB chemistry. IB ska egentligen vara typ extra avanserad så jag vet inte varför jag har två sånna klasser, det räknas ju ändå inte i Sverige sen... Men jag verkligen och fullkomligt älskar min Eng lärare!! Han heter Mr Wolff och jag har pratat med alla lärare om om det är okej för mig att använda telefonen under lektion för att översätta ord och efter att jag pratade med Mr Wolff om det så kunde han inte sluta prata med mig. När vi alla typ satt och skrev och jobbade med uppgifter gick han runt och kollade alla typ och varje gång han kom till mig stannade han alltid och pratade. Han typ började med att fråga om det gick bra och om jag förstod vad jag skulle göra och sen skena det iväg till att jag skulle lära honom Svenska och massa annat så jag hann knappt ens jobba, Haha!! Sen, dessutom, stannade han mig efter lektionen och typ frågade vart jag ställt mig när vi gjorde en övning som liknar 'fyra hörn' . Men han är så insperrande så jag älskar hans lektioner! 
 
Jag vet inte hur jag hade överlevt första skoldagen utan en värdsyster. Jag pratade knappt med någon annan den dagen annat än om ämnet. Men jag skulle inte direkt haft någon att äta lunch med om jag inte kunde suttit med Sydney och hennes vänner.. 
 
Dag nummer två av High school hade jag fotografi 1, styrketräning, yearbook, lunch och sen var det en samlig i aulan för alla Seniors. Normalt sett kommer jag inte att ha lunch jämna dagar men eftersom jag behövde stanna för mötet var jag tvungen att äta lunch. 
 
Inte heller den dagen fick jag några nya 'vänner' så nej, jag hade inte klarat det här om det inte var för Sydney! Men på Yearbook skulle vi typ sitta två och två och intervjua varanda (mer lära känna varandra än fråga tråkiga frågor dock!) och då skulle man typ dra ett nummer och jag med en jätte trevlig kille så man kan väll säga att jag typ 'lärde känna' honom. Men det var ju bara för att vi fick det i uppgift! Fast jag kommer inte ihåg hans namn haha! 
 
Tredje och sista dagen för första veckan träffade jag dock äntligen en ny person. Vi började prata medans vi väntade på Kemin och sen tänkte vi sitta ihop men vi var typ sist in i klassrummet så fanns bara enskilda platser kvar. Men hon var så himla snäll,, istället för att jag skulle gå och sätta mig brevid en random främling så presenterade hon mig för hennes kompis och lät mig sitta med henne medans hon själv gick och satte sig brevid en annan som jag inte tror att hon kände. Sen slutade det med att vi fick byta platser i alla fall för vi skulle jobba ihop med samma person som förra lektionen men ÄNDÅ! Så sjukt snällt!!! asså typ vem är en så snäll?!
 
På kvällen gick vi på mitt livs först football game! Sunset förlorade dock ganska grovt men stämningen var sjuk! Alla elever (förutom mig och Sydney typ då jag hade svårt att tro att Sydney var seriös..) klädde ut sig till Grekiska gudar eller va det nu är, ni vet typ ett vitt lakan som är lindat runt kroppen och över ena axeln och en lövkrona i håret. Det var galet och alla hoppade och skrek och försökte göra samma som Cheerleadersen när dem körde sina ramsor.
Jag åt corndog för fösta gången och det var väll inget speciellt men ändå inte äcklig. 
 
Det var en jätte rolig kväll och när vi kom hem var jag så trött att jag gick raka vägen till sängen.